Kertészeti, Komposztkészítés, Mezőgazdasági

Talajjavítás természetesen riolittufával

A riolittufa tulajdonképpen a vulkáni hamu lerakódása, melynek őrlésével, egy jól alkalmazható talajjavító anyagot kapunk.

A szemcsék méretéből adódóan, segíti a megfelelő talajszerkezet kialakítását, tehát laza és kötött talajokon egyaránt jól alkalmazható.
Szintén szerkezetéből adódik a nagy vízmegkötő képessége, melynek jótékony hatása van a talaj vízgazdálkodására az aszályos és belvizes időszakokban is.
Ásványi anyag tartalmának köszönhetően biztosítja a növények megfelelő fejlődését, stabilizálja a talaj PH értékét, ezért megfelelő választás, a savanyú talajok javítására.

A riolittufa használatával, javul a talajélet, egészségesebb növények termeszthetők. Használatával akár 5-10%-os termésmennyiség növekedés is elérhető.

Kijuttatása egyszerű, műtrágyaszóróval, illetve röpítőtárcsás szervestrágyaszóróval egyaránt megoldható. A kijuttatás bármikor lehetséges, amikor nincs növényborítottság, ill. a talajba keverés feltételei adottak.
A bedolgozás történhet tárcsával, kombinátorral, és más keverő hatású munkagépekkel a talaj 20-25 cm-es rétegéig.

Megfelelő dózis használata esetén 5-8 év tartamhatás érhető el.

A riolittufa szintén használható gyümölcsösökben, az ültetőgödörbe keverve, vagy a fák alá kiszórva, de ez szintén bedolgozást igényel.

Ömlesztett termékein mellett, próbáld ki a három különböző szemcseméretű, zsákos kiszerelésünket, a kis kertek és háztartások számára.

  • A Melior termékünk 0-5 szemcseméretű, a házi kertek talajainak, virágföldek javítására szolgál, növelve ezek ásványi anyag tartalmát.
  • Az Absorb termékünk 2-5 szemcseméretű, jó vízmegkötő képessége révén jól használható a kiszáradásra hajlamos talajoknál, emellett növeli azok ásványi anyag tartalmát.
  • A Dekor termékünk 5-12 szemcseméretű, nagyságából adódóan kifejezetten alkalmas dekorációs célokra. Balkonládákba, kiskertekbe, a növények köré szórva csökkenti a gyomosodást, illetve lassítja a párolgást.

Minden termékünk rendelkezik NÉBIH engedéllyel és Biokultúra tanúsítvánnyal, ezért biogazdálkodásban, ökológiai gazdálkodásban használható.