Zöldtető-, park- és kertépítés

Az elmúlt 2 évben a zöldtetős és a parképítési beruházások megvalósítására, több mint 10.000 tonna riolittufát szállítottak el Partnereink az ország különböző pontjaira. Az általunk használt riolittufa az egyik legkönnyebb szubsztrátum, mivel rendkívül kedvező térfogattömeggel rendelkezik. Száraz állapotban 0,9 t/m3 a térfogattömege.

Szántóföldi talajjavítás

A szántóföldi talajjavítás célú felhasználás meghaladta a 7.000 tonnát, és a földkeverékek gyártásához termelt riolittufa mennyisége elérte a 3 000 tonnát az elmúlt 2 évben.

Építőipari felhasználás

Említésre méltó az építési célú riolittufa mennyisége is, amely az elmúlt két évben meghaladta az 50 000 tonnát. A riolittufa természetes építőanyagként is bizonyított az idők folyamán. Lakóépületek, pincék, melléképületek és istállók falazatához hasított-faragott kőként, továbbá falazóblokként is sikerrel alkalmazták a mesterek. Őrlemény formájában a homokot is helyettesítheti épületek külső és belső vakolásához, tető- és padlásterek hőszigeteléséhez. Hagyományos felhasználások mellett az útépítésben is előfordul, például a 37-es számú főút padkáját is Bodrogkeresztúri Bányaüzemünk adta.

Földkeverék és komposztkészítés

Több kutatás és a felhasznált mennyiségek adta gyakorlati eredmények is alátámasztják, hogy komposztkeverékek adalékanyagaként is eredményesen használható a riolittufa.